Faleminderit për birrën pas pune!

Syna – bashkimi Syna – bashkimi

Syna

Negociatat për pagat, me Shoqatën Zvicerane të Ndërtuesve për vitin e ardhshëm, filluan në fund të gushtit 2017. Gjatë tre viteve të kaluara, ndërtuesit kanë treguar pak interes për të negociuar për çështjen e pagave. Në prag të negociatave të këtij viti, presidenti i tyre vuri në pyetje edhe pagën minimale dhe bëri thirrje për një klauzolë në LMV, sipas të cilës puntorët më të vjetër lejohet të zbresin nga klasa e tyre e pagave. Ndërtuesit harrojnë që qeratë tona vjetore në rritje dhe sigurimet shoqërore premium nuk të lejojnë reduktim. Për marzhin në rënie të punëdhënësve – pavarsisht librave të porosive që janë plot – zyra juaj nuk është përgjegjëse. Përkundrazi: me gjithmonë e me pak personel punohet volum më i madh ndërtimi. Prandaj, është e drejtë, që puntorët tuaj të ndërtimit më në fund të përfshihen në fitimet e majme të industrisë se suksesshme të ndërtimit.

KëRkesat toNa

Koleget dhe kolegët tona Syna po vizitojnë momentalisht kantjeret e ndërtimit për t’ju informuar personalisht për negociatat e pagave. Kryesorja për ne është kërkesa për një rritje të përgjithshme të pagave prej 150 franga për dy vitet e ardshme. Por kjo nuk është e mjaftueshme pas vitesh mosndryshimi: ne duam të sigurohemi që pagat janë të mjaftueshme për të paguar sigurimet shoqërore vjetore në rritje, çmimet e larta të ushqimeve dhe qeratë e rritura ndër vite. Dhe që ju në fund të ditës të mund të ngrini dolli për shefin tuaj dhe për rritjen e pagës.
 • 150.– rritje page
 • 150.– pagë minimale
 • 20.– për premiumin e sigurimeve shoqërore
 • 2.– kompensim për drekën
 • udhëtimi për në punë i paguar

tubim – në Rrugë për më shumë paga!

Protestat e punëtorëve të ndërtimit në Gjenevë, Olten dhe Lausanne

Më 21 tetor punëtorët e ndërtimit dërguan një sinjal të madh. Më shumë se 5,500 punëtorë dolën me familjet e tyre përmes Olten dhe Lausanne për të luftuar për një rritje pagash. Gjeneva nisi ditët e protestës më 19 tetor. Atje, 350 punëtorë ndërtimi u takuan në mëngjes herët për të kaluar një rezolutë të përbashkët.

Kërkesat kryesore: Rritja e pagave me 150 franga dhe të kufizojnë punëtorët e përkohshëm në vendet e ndërtimit deri në një maksimum prej 10 përqind të fuqisë punëtore.

Rreth 2500 punëtorë ndërtimi u transferuan në qendrën e qytetit të Olten në të shtunën e ardhshme. Në të njëjtën kohë, më shumë se 3000 punëtorë ndërtimi u mblodhën në Lausanne për një protestë të madhe në Place St.-Francois.

DemonstRim në Olten

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72

KoNkuRsi i fotove

Fitoni një drekë në kantierin e ndërtimit për ju dhe kolegët e punës: Gjatë vizitave të tyre në kantierët e ndërtimit, punonjësit Syna shpërndajnë vendosëse birrash me kërkesat tona të pagave. Për të marrë pjesë në konkurs, bëj një foto tënden me vendosësen e birrave. Nëse është selfie, nga prespektiva UNË, foto në grup me kolegët e punës, nëse është në kopësht, në liqen, në park, nëse ti je në foto apo vetëm pjesërisht; ke lirinë e zgjedhjes. E rëndësishme është: Vendosësja e birrave duhet të jetë e dukshme.

Postoni foton deri më 28 shkurt 2018 me hashtagun #150franken dhe #syna në Instagram, Facebook apo Twitter. Ajo shfaqet automatikisht në llogarinë tonë Instagram @150franken dhe merrni pjesë në konkurs.

Ju nuk punoni në ndërtim, por mbështesni kërkesën për rritjen e pagave të puntorëve të ndërtimit? Kërkoni një vendosëse birre në Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. për të marrë pjesë në konkurs. Nëse fiton, ti përcakton një kantier ndërtimi dhe mund të hash.

Fotografitë e fundit

  Procesi ligjor përjashtohet. Konkursi ështe i kufizuar për Zvicrën. Fotoja më origjinale do të përcaktohet nga Syna më 1 mars 2018, fituesi do të njoftohet me shkrim. Pjesëmarrja me disa foto është e mundur. Kanë të drejtë të marrin pjesë persona nga mosha 16 vjeç. Punonjësit Syna dhe familjarët e tyre lejohet të paraqesin fotografi, por janë të përjashtuar nga konkursi.


  JENI NUK nË MEDIAT SOCIALE?

  Nuk ka problem! Na dërgoni foton tuaj sipas formës (fushat e kërkuara)

  Infografika

  Shifrat aktuale nga industria zviceriane e ndërtimit tregojnë se, kërkesat tona për 150 franga rritje page janë më shumë se të justifikuara:
  Indeksin ndërtimit, stafit të kompanisë

  Indeksin ndërtimit, stafit të kompanisë

  Vjet 2007 / 2012 / 2017
  Krahasimi i indeksit të ndërtimit, personale

  Krahasimi i indeksit të ndërtimit, personale

  Tremujori i dyte 2017
  Paga reale, qira apartament, premium sigurimit shëndetësor

  Paga reale, qira apartament, premium sigurimit shëndetësor

  Vjet 2007 / 2012 / 2016
  Pagat reale dhe zhvillimi i çmimeve

  Pagat reale dhe zhvillimi i çmimeve

  Vjet 2007-2016

  Syna – bashkim © 2017. Të gjitha të drejtat e rezervuara.